Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2KU6
Z7_PPGAHG800PTQ60QP77PFS121C4

Детски градини

Дата на публикуване: 19.08.2020
Последна актуализация: 22.02.2023

ДЕТСКА ГРАДИНА №149 “ЗОРНИЦА” – сграда 1 

Адрес: гр.София, район „Сердика“, кв. „Малашевци“, ул. "Железопътна", №22
Телефон: 02/936 75 82
Уеб сайт: https://dg149.com/#

Детската градина е разположена  в триетажна сграда с голям, озеленен, обезопасен двор, с разнообразни уреди.
Помещенията са просторни – всяка от 7 групи има занималня със спалня и столова. Интериорът и подредбата на групите са съобразени с възрастовите и индивидуални потребности на децата. 
Детското заведение има физкултурен и музикален салон, логопедичен кабинет. Детската градина разполага с богата материална и дидактична база.
В ДГ № 149 се предлагат следните допълнителни педагогически услуги: английски език, народни танци, логопед, детски футбол, ски училище, планинарско училище, изобразително изкуство, балет и джудо.

ДЕТСКА ГРАДИНА №149 “ЗОРНИЦА” – сграда 2

Адрес: гр. София, район Сердика, кв. "Малашевци", ул. "Училищна", №10
Телефон: 02/936 75 82
Уеб сайт: http://www.149.cdg.bg/

Детска градина № 149 "Зорница" разполага с втора сграда, която е много добре поддържана.
Разполага с 4 групи, децата са разпределени по възраст, от 3 годишна възраст до постъпването им в първи клас. Групите са целодневни. 
В детската градина се осъществява като допълнителна образователна дейност обучение по английски език, народни танци, футбол.

ДЕТСКА ГРАДИНА №45 “АЛИСА”

Адрес: гр. София, район „Сердика“, ж-к Банишора, ул. "Шумен" №2
Телефон: 02 831 00 58
Уеб сайт: https://dg45alisa.com/

Детска градина № 45 "Алиса" е построена през 1965 г. В детската градина са създадени оптимални условия за обучение, възпитание и отглеждане на децата от 3 до 7 годишна възраст. ДГ № 45 „Алиса“ разполага с помещения за 4 възрастови градински групи. 
Изградено е футболно игрище с мека настилка, както и зони за други видове спорт. Детското заведение разполага с просторен двор с много дървета и зеленина.
Дворните площадки за игри на открито са изградени изцяло с ударопоглъщаща настилка. Монтирани са нови дворни уреди за игра – отговарящи на европейските изисквания. Сградата е на два етажа, с централно топлоподаване. Разполага с физкултурен/музикален салон, в който се провеждат и допълнителните образователни дейности.
Кухненският блок на детската градина е оборудван със съвременни уреди за приготвяне на храна. Съобразен е със системата НАССР за здравословно хранене. 
Детското заведение разполага с медицински кабинет, логопедичен кабинет , кабинет на психолог и ресурсен учител  и кабинети за административна дейност.

ДЕТСКА ГРАДИНА №199 “САРАГОСА”

Адрес: гр. София, район „Сердика“, ул. "Струга" , №15а
Телефон: 02/831 31 40
Уеб сайт: http://saragosa199.com/

В Детска градина № 199 "Сарагоса" са сформирани 1 яслена и  5 градински групи с деца от 3 годишна възраст до постъпването им в първи клас. 
На 27 април 2010 година отвори врати напълно обновената сграда на ДГ № 199 „Сарагоса”, която е „храм” на мечтите, мисията, надеждата, бъдещето, обичта и радостта на деца, служители и родители.
В ДГ № 199 "Сарагоса" се провеждат 6 допълнителни образователни дейности: английски език, футбол, шах, йога, танци и логопед.

ДЕТСКА ГРАДИНА №48 “БРАТЯ ГРИМ”

Адрес: гр. София, район „Сердика“, жк. Фондови жилища, ул. „Марин Христов“, №5
Телефон: 02 832 00 21
Уеб сайт: http://odz48.com/

Детска градина №48 “Братя Грим” е основана през1980 г. и предлага обучение и възпитание на деца от 1 до 7 години, разпределени по възраст в 11 групи.
Детската градина разполага с: физкултурен салон, плувен басейн, два логопедични кабинета, кабинет психолог, музикален салон, ателие за приложни изкуства, кабинет по английски език, интерактивни мултисензорни зали за стимулиране на двигателната активност, сетивните системи, когнитивните процеси, взаимодействието и комуникацията и стая на приказките.
В ДГ № 48 за децата се предлагат следните допълнителни образователни дейности: плуване, английски език, футбол, народни танци, приложни изкуства и детски спортни игри.
От 2019 г. ДГ 48 „Братя Грим” работи по проект „Реформа на образованието в ранна детска възраст в Източна Европа – България” REFEE с партньори Университетски колеж ВИА (VIA University College) и СНЦ „Еквилибриум”. 

ДЕТСКА ГРАДИНА №53 “ДЯДОВАТА РЪКАВИЧКА”

Адрес: гр. София, район „Сердика“, ул. "Ив. Тургенев", №10
Телефон: 02/832 21 76
Уеб сайт: https://dg-53.com/


Детска градина №53 “Дядовата ръкавичка” е открита през 1981г. и е функционално предназначена за 4 градински и 2 яслени групи.
Интериорът в детското заведение е решен така, че е освободена максимална площ за обособяване на различни кътове за занимания по интереси. Дворът на детското заведение е 4 декара, с площадки за всяка група.
Допълнителните педагогически услуги, които се предлагат в ДГ №53 са: английски език, футбол, народни танци и спортни танци.

ДЕТСКА ГРАДИНА № 118 “УСМИВКА”

Адрес: гр. София, район „Сердика“, ул. "Тайга", №29
Телефон: 02/936 73 12
Уеб сайт: https://dg-118.com/

Детското заведение отваря врати през далечната 1974 година. Има обособени - 4 градински групи с деца от 3 годишна възраст до постъпването им в първи клас. 
ДГ №118 " Усмивка" е с установена традиция в организиране и провеждане различни форми на отдих и туризъм за своите възпитаници - екскурзии, ски-училище, планински и морски лагери.
В детската градина се предлагат следните допълнителни педагогически услуги: английски ези, народни танци и фолклор, футбол, ЛФК и йога, приложни изкуства и логопед.


ДЕТСКА ГРАДИНА №63 “СЛЪНЦЕ”

Адрес: гр. София, район „Сердика“, кв. Бенковски, ул. "Стария кладенец", №2
Телефон: 02/936 70 91
Уеб сайт: https://dg-63.eu/

Детска градина №63  се разполага в новопостроена през 2016г. сграда и носи името “Слънце” като символ на местоположението си - тихо и слънчево място в  екологично чист и спокоен квартал.
В просторните и светли помещения се възпитават и обучават деца от 1 до 7 годишна възраст, разпределени в две яслени и шест градински групи. Обособени са площадки за всяка възрастова група с различни уреди и беседки ,което е едно от нещата, които носят радост на децата в ДГ №63"Слънце'.
Дневният режим осигурява двигателна активност и разнообразни дейности, съобразно възрастовите особености и индивидуални потребности на децата.
В ДГ № 63 "Слънце" има назначен психолог, логопед  и ресурсен учител, които са в помощ на педагогическите специалисти в отглеждането и възпитанието на децата.

Допълнителните педагогически услуги, които се предлагат в ДГ №63 са: английски език, приложни изкуства, народни танци, латино танци, футбол и художествена гимнастика.
 

ДЕТСКА ЯСЛА № 70 “МЕЧО ПУХ”

Адрес: гр.София, район „Сердика“, кв. „Орландовци“, ул. „Ком“ №24
Телефон: 02/936 71 79 

Детска ясла № 70 "Мечо Пух", гр. София е основана през 1978 година в кв. "Орландовци". Разполага със сграда на два етажа, в която се отглеждат и възпитават деца от 10-месечна възраст до три години в общо 4 групи.
Детското заведение е просторно и с обособени помещения за различни дейности в дневния режим на децата. Всяка група разполага със стаи за учене и свободна игра, спални, кухненско помещение за разпределяне на храна, собствен санитарен възел и шкафчета за децата. Сградата е с локално парно отопление. Има просторен двор с четири площадки и подходящи уреди, където децата имат възможност да играят свободно и безопасно на открито. За групите се грижи екип от професионални педагози и медицински лица. Храната се приготвя на място в кухнята на яслата от квалифицирани готвачи и е съобразена с последните изисквания на Агенцията по храните. Към яслата има и детска кухня за общо 35 деца над 10-месечна възраст, отглеждани в домашна среда.