Z6_PPGAHG8001M62068VO30P0PIR0
Z7_PPGAHG8009GPD06K5J6C7K28K5

Посланикът на Кралство Испания – Негово Превъзходителство господин Алехандро Поланко Мата и екипа му на посещение в ДГ №199 "Сарагоса"

Дата на публикуване: 25.01.2023
Последна актуализация: 25.01.2023

По покана на инж. Тодор Кръстев – Кмет на СО – район „Сердика“ и директора на ДГ №199 “Сарагоса“, посланикът на Кралство Испания – Негово Превъзходителство господин Алехандро Поланко Мата и екипа му, посетиха детската градина.
Официалните гости бяха посрещнати по стар български обичай, а талантливите деца от ДГ №199 „Сарагоса“ представиха богата културно-музикална програма, с която пресъздадоха на присъстващите част от културното многообразие и на двете държави.
Идеята на срещата е да постави началото на дългосрочно и успешно партньорство, което ще даде възможност на българските деца да се докоснат до богатството на испанския език, култура и традиции.
В знак на уважение участниците в срещата си размениха тематични подаръци, представящи част от културно-историческия облик на двете държави.
Негово Превъзходителство господин Поланко и инж. Тодор Кръстев се обедниха около идеята за развитие на двустранните отношения между България и Кралство Испания в културно-образователен аспект, което ще допринесе за създаването на трайно приятелство и много нови перспективи пред бъдещите поколения.