Z6_PPGAHG8001M62068VO30P0PIR0
Z7_PPGAHG8009GPD06K5J6C7K28K5

„БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“

Дата на публикуване: 24.01.2023
Последна актуализация: 24.01.2023

СО – район „Сердика“ и детски градини от района се включват в инициативата на Столична община за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“.
На общинските сгради ще бъдат поставени плакати на опашати приятелчета, търсещи дом. Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на промяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.
Всеки плакат е със снимка на различен четириног опашатко, а QR код отвежда към историята на животинчето от приют или природозащитна организация и начина за осиновяването му.
В рамките на инициативата, всички общински училища и детски градини на територията на СО – район „Сердика“ получиха видеоматериали от Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, които имат за цел да информират децата как да бъдат по-отговорни както към домашните любимци, така и към бездомните животни. 

Повече информация и видеоматериали:

https://www.youtube.com/watch?v=vu8aQnNWxpU

https://www.four-paws.bg/nashite-istorii/pres-suobshteniq/chetiri-lapi-i-ucha-se-zaedno-za-otgovorna-grizha-km-zhivotnite

https://www.four-paws.bg/nashite-istorii/pres-suobshteniq/kotkite-na-fokus-v-novoto-video-na-chetiri-lapi-i-ucha-se