Z6_PPGAHG8001M62068VO30P0PIR0
Z7_PPGAHG8009GPD06K5J6C7K28K5

Разнообразни дейности и ангажименти заедно с общността

Дата на публикуване: 24.11.2023
Последна актуализация: 24.11.2023

"Мина една динамична седмица с обиколки по обекти, детски градини и училища, мога да разказвам дълго, но две неща ми въздействаха най-много, за които искам споделя.

Почти ден посветих на "Бенковски" - казуса "Биримирски извор", наводненията и канализацията; Ден на християнското семейство в клуба на пенсионера - страхотно преживяване; преглед на началото на ремонта в двора на 60-то и тук дойде първия случай.

Видях се с инициативни граждани, които искат да проведат арт акция в протест на вандалска проява, при която са нашарени със свастики детски фигури и катерушки. Имат цялата ми подкрепа, защото, освен че подобни действия са недопустими, но вероятно и извършени от младежи, които дори не съзнават напълно ужасите на Втората световна война и опасността от нацистката идеология.

Второто наглед малко събитие ми доказа, че съм на прав път.

Инициирах неформално обществено обсъждане с жителите на 22-ри и 23-ти блок на “Банишора”, те са точно на пътя за метрото покрай тролейното депо.
Там хората преминават по улицата, защото разбитият тротоар е превърнат в паркинг.

Можем веднага да го ремонтираме, но си обещах, че във всеки завързан казус ще говоря първо с хората. В случая те осъзнават необходимостта от ремонт на тротоара, но се губят места за паркиране и исках да им споделя някои идеи за решаване на това предизвикателство.

Разговорът мина много позитивно, идеи дойдоха и от гражданите, ще проверим всички възможности и тогава ще действаме.

Всъщност това е генералният план - да работим с жителите и общностите заедно и така далеч по-успешно да подобряваме средата.", сподели Момчил Даскалов - Кмет на СО - район "Сердика", в своята фейсбук страница - https://www.facebook.com/MomchilDaskalovzaSerdika